Gestroomlijnde orderverwerking in RetailVista

Een snelle en foutloze orderafhandeling, zowel winkelorders als webshop orders, is een vak apart. Voor een retailer is het essentieel dat dit orderverwerking proces zo soepel mogelijk verloopt. Tijd besparen en eventuele leverings- of voorraadfouten voorkomen betekent tevreden klanten en minder werk voor u en uw personeel.

Veel ondernemers hebben moeite met het kiezen van een oplossing die de orderverwerking en verzending van klantorders correct en snel regelt.

Onderstaande punten dragen allemaal bij aan een correcte afhandeling van uw webshop- en winkelorders:

  1. Orderpicken gaat eenvoudig en foutloos door middel van een mobiele scanner
  2. Voorraad en vrije voorraad worden in realtime bijgewerkt
  3. RetailVista bepaalt de snelste pickroute in uw winkel of magazijn
  4. Altijd inzicht in de status van orders, voortgang van het pickproces en leveringen

Punt 1: Orderpicken gaat eenvoudig en foutloos door middel van een mobiele scanner met RetailVista Mobile

RetailVista Mobile werkt op een mobiele scanner of op een smartphone (iOS/Android). Bestellingen kunnen op verschillende manieren worden gepickt:

  • Handmatig op basis van een uitgeprinte picklijst
  • RetailVista Mobile – per bestelling
  • RetailVista Mobile – meerdere bestellingen tegelijkertijd op een efficiënte verzamelroute in uw winkel en/of magazijn(en). RetailVista Mobile geeft aan in welke carrier (welke bestelling) de gescande artikelen geplaatst moeten worden. Elk gepickt artikel kan worden gescand om er zeker van te zijn dat het juiste artikel wordt afgeleverd.

De gepickte artikelen gaan naar de inpakafdeling die eventueel een eindcontrole uitvoert, de artikelen verpakt en gereed maakt voor verzending of afhalen. Voor pakketzendingen zijn er integraties met PostNL en Sendcloud, waarbij automatisch track & trace codes worden gegenereerd.

Dit is wat een van onze klanten zegt over zijn ervaring met RetailVista Mobile en het orderverwerking of fulfilment proces: ‘’Ik zou RetailVista ten zeerste aanbevelen voor een oplossing voor winkelautomatisering. Met RetailVista Mobile is het voor ons gemakkelijk om bestellingen te plaatsen, artikelen te ontvangen en orders te picken. Met RetailVista Mobile zijn we efficiënt bezig op de werkvloer, waardoor we minder tijd op kantoor achter een pc doorbrengen.’’

Punt 2: Voorraad en vrije voorraad worden in realtime bijgewerkt

Het is belangrijk om uw voorraadpositie te weten. Zodat je geen “nee” hoeft te verkopen op de website en je weet welke artikelen bijbesteld moeten worden.

Bestellen is heel eenvoudig; met de mobiele scanner in de hand scan je een artikel en vult het te bestellen aantal in. Automatisch worden inkooporders aangemaakt. Na accorderen worden de inkooporders via EDI of mail (pfd order) verzonden. Bij het ontvangen van de goederen kan je de mobiele scanner gebruiken voor ontvangstregistratie en controle.

Informatie wordt direct verwerkt waardoor de voorraadpositie altijd actueel is.

Daarnaast zorgt een juiste vrije voorraadpositie er voor dat artikelen met een positieve voorraad op de webshop getoond worden. Hierdoor wordt voorkomen dat artikelen verkocht worden die niet op voorraad zijn, met alle rompslomp van dien.

Punt 3: RetailVista bepaalt de snelste pickroute in uw winkel of magazijn

Het is mogelijk om te werken met magazijn- en winkellocaties. Ook is het mogelijk om een pickroute te bepalen op basis van afdeling/artikelgroepen of leverancier. Dit hangt af van hoe uw winkel en/of magazijn is ingericht.

Al met al zorgt dit voor een snelle pickroute. Hierdoor bespaart u gegarandeerd veel tijd en geld.

Punt 4: Altijd inzicht in de status van orders, voortgang van het pickproces en leveringen

RetailVista bepaalt op basis van instelbare criteria wat de status van een order is. Deze criteria bepalen of een order gepickt mag worden, of een order zich in het pickproces bevindt, gepickt is en klaar is voor verzending, etc.

U heeft altijd een compleet overzicht met statussen van elke bestelling. Niet meer zoeken, niet meer werken met een hoop lijsten die her en der verspreid liggen.

Een totaal en volledig inzicht in al uw webshop bestellingen. In één systeem. Hoeveel tijd en frustratie kunt u uzelf besparen door met RetailVista en RetailVista Mobile te werken.

Voor meer informatie over orders en logistiek kijkt u bij Verkooporders, Logistiek en Magazijn en RetailVista Mobile.

Mocht uw interesse gewekt zijn en wilt u meer informatie over foutloze orderverwerking, neem dan gerust contact met ons op.