Webshop koppelingen

Heeft u moeite om al uw verkoopkanalen aan elkaar te knopen? Denkt u erover na om de eerste stappen te zetten naar online verkoop?

De trend van verkopen via online kanalen was al ingezet. Covid-19 heeft dit nog eens aangewakkerd. De verkopen via webshops zijn sinds 2020 enorm gestegen. Een geïntegreerde webshop die uw online verkoopkanalen aanstuurt stroomlijnt elk handmatig proces naar meer geautomatiseerde processen. Geen tijdrovende handmatige invoer van artikelen en voorraadstanden in de webshop, aangezien de artikelinformatie uit de RetailVista database komt. En de webshop orders komen weer terug in RetailVista voor de volledige orderafhandeling.

Bekijk de voordelen die onze webshop integratie u biedt!

epos webshop

Breng uw bedrijf naar het volgende niveau! Webshop integraties met de kracht van:

Geïntegreerde promoties  Geïntegreerde loyaliteit Garden Connect en WooCommerce integraties Klanten app’s API

Elke wijziging in de voorraad, zowel online als offline, worden gesynchroniseerd zodat elk verkoopkanaal dezelfde voorraadstanden heeft.  Dit voorkomt fouten, aangezien uw voorraad automatisch wordt bijgewerkt, webshop bestellingen automatisch worden omgezet in verkooporders. U hoeft alleen nog maar de orders te picken en verzendklaar te maken.

Bespaar tijd en geld door minder fouten te maken en met goede voorraadinformatie te werken door systemen die met elkaar communiceren.

epos money statistics

Webshops

Een van de pijlers voor een goede integratie is de RetailVista™ API. De API zorgt voor realtime communicatie tussen RetailVista en uw webshop(s). Ja, Webshops. Indien gewenst kunt u gebruik maken van meerdere webshops.

Met behulp van onze integratie hebben klanten online dezelfde voordelen en ervaring als offline. Ze kunnen hun klantenkaarten en klant-app’s op uw website gebruiken. Klanten kunnen hun eerdere aankopen en puntensaldo zien. Het beste is dat alle gegevens vrijwel realtime zijn. Zodra een klant een webshop bestelling plaats wordt er direct een voorraadreservering in RetailVista geplaatst, zodat uw voorraadinformatie nauwkeurig blijft. Door de integratie worden fouten voorkomen en komt er veel minder handwerk bij kijken. Anders is de voorraad uitverkocht en worden klanten teleurgesteld.

Door de volledige integratie kunnen artikelen (of groepen van artikelen) aan de webshop worden toegewezen en verschijnen ze online! Artikelen hoeven niet handmatig aan de webshop(s) toegevoegd te worden. Wijs ze gewoon toe aan de webshop in RetailVista en deze zullen in de webshop verschijnen. Ook als er wijzigingen zijn aan de producten. Geen extra werk meer die fouten kunnen veroorzaken.

De orders kunt u zelfs verder verwerken met de RetailVista bezorgplanning en/of Bumbal tranport planning. Indien u de geïntegreerde Garden Connect webshop-oplossing gebruikt kunt u het extra voordeel hebben om van daaruit artikelen naar Amazon te verzenden. De bestellingen en voorraad worden hier allemaal nog volledig gecontroleerd en alles komt terug naar RetailVista voor het picken en verpakken.

Recent is een koppeling met Bol.com gerealiseerd inclusief terugzenden van de track & trace code vanuit RetailVista naar Bol.com.

Wij geloven er niet in om als B2B retailautomatisering leverancier een B2C oplossing aan te bieden. Alleen een webshop aanbieden is niet genoeg. Je hebt ondersteuning en middelen nodig om je webshop of website vooruit te helpen.  En dit vraagt om diepgaande specialistische kennis. Daarom hanteren wij het best of breed principe. Laat webshopbouwers en marketingspecialisten zoals bijvoorbeeld Garden Connect hun magie uitvoeren. Garden Connect heeft al meer dan 140 webshops geïntegreerd via de API van RetailVista.

Hoe RetailVista het u makkelijker maakt en uw omzet verhoogt.

Bekijk welke voordelen onze webshop integratie nog meer biedt!

Loyaliteitsprogramma integratie

Met het RetailVista loyaliteitsprogramma kunnen uw klanten ook punten sparen of inleveren op uw geïntegreerde webshop. Dit betekent dat uw klantbeleving in de winkel en online hetzelfde is.

Uw webshop partner kan een klantenportal maken waarin de klant zijn of haar aankoop- en spaarhistorie kan inzien, maar ook de persoonlijke informatie kan bijwerken.

Artikel integratie – Webshop en Amazon

RetailVista bevat de kerngegevens voor uw webshop. Artikelinformatie wordt via RetailVista naar uw geïntegreerde webshop gestuurd. Dit omvat onder andere artikelomschrijving, prijs, promotie, vrije voorraad stand,  merkinformatie en afbeeldingen. Wanneer de artikelen op de webshop worden verkocht, wordt de bestelling van de webshop naar RetailVista gestuurd waar deze als verkooporder binnenkomt en verder verwerkt kan worden. De verdere verwerking kan zijn het handmatig picken van de artikelen met een geprinte picklijst of gestuurd orderpicken via de pda. Dit kan voor meerdere orders tegelijkertijd. Het inpakken en verzendklaar maken van de orders met de mogelijkheid om PostNL en Sendcloud verzendlabels te printen, inclusief track & trace codes. Of bij eigen bezorging kan de bezorgplanning en/of Bumbal koppeling gebruikt worden.

Door op deze manier te werken hoeft u slechts één database met artikelinformatie, met de nieuwste prijzen en promoties, bij te houden. De voorraad wordt ook bijgewerkt in is beschikbaar in al uw verkoopkanalen. En er zit slimme technologie in de integratie om oververkoop van goederen te voorkomen.

Met de geïntegreerde Garden Connect webshop kunt u ook artikelen van RetailVista, via uw webshop, naar Amazon pushen. Nogmaals, alle voorraad wordt zorgvuldig bijgewerkt en is actueel en bestellingen worden teruggestuurd van Amazon naar RetailVista.


“€8000 extra omzet in een weekend. Met de Customer Marketing optie!”


“Makkelijk om te leren en mee te werken. Experts helpen tijdens de implementatie.”


“De oplossing maakt indruk op mij en het voelt goed.”


“Nu we met het systeem werken zijn we zo blij dat we voor RetailVista gekozen hebben.”

Klanten marketing

Wij kunnen twee uitstekende oplossingen bieden voor uw klantenmarketing behoeften.

Binnen RetailVista – Voorwaarde is dat u klanten heeft die in de kassa worden herkend, zoals loyaliteitsklanten. Er is een krachtige tool voor het exporteren van mailinglijsten waarmee u mailingen kunt maken voor email-marketing (of post-) campagnes. Deze eenvoudig te gebruiken functie kan een willekeurig aantal klanten uitfilteren op basis van bezoekfrequentie, uitgaven, klantgroepen en meer.

Garden Connect Personal Marketing – Dankzij de integratie tussen RetailVista en Garden Connect kan Garden Connect in hun Personal Marketing module heel gerichte marketing- en promotie activiteiten produceren voor al, of een deel van, uw klanten. Garden Connect kan de bezoekfrequentie, uitgaven en interesses bekijken (klanten die barbecues hebben gekocht, zijn mogelijk geïnteresseerd in een aankomend barbecue-evenement). Bovendien biedt dit ook een zeer krachtig automatisch e-mailsysteem op basis van specifieke aankopen. Als een klant bijvoorbeeld een appelboom bestelt, kan er direct een e-mail naar de klant worden gestuurd met ontvangstbewijs, en ook instructies voor het planten en verzorgen van uw appelboom. Een paar weken later zou een andere e-mail automatisch verzonden kunnen worden om simpelweg te zeggen: “We hopen dat het goed gaat met je appelboom, zou je ons een beoordeling willen geven”. Dan, over 6 maanden (of wanneer de bomen vrucht dragen), kan er weer een geautomatiseerde e-mail worden verzonden met een recept voor appel kruimeltaart, met links naar relevante artikelen die je verkoopt en die een klant kunnen helpen bij het bereiden van het gerecht. Een recent voorbeeld leverde in één weekend een extra omzet van € 8000 op.

Webshop optimalisatie

Met Garden Connect als marktleider in online marketing voor tuincentra en kwekerijen, is het logisch dat er diensten kunnen worden aangeboden om ervoor te zorgen dat de webshop van uw bedrijf altijd in de buurt van of bovenaan de Google-zoekopdrachten staat. Door diensten aan te bieden zoals adword-campagnes, persoonlijke marketing, lokale zoekmachineoptimalisatie en meer, kunt u er zeker van zijn dat uw webshop door klanten wordt gevonden.

Cadeaubonnen/Giftcards

Met onze verschillende cadeaubon opties (eigen cadeaukaart binnen RetailVista en de cadeaukaarten die via Intersolve, TCS of Givex lopen) kunnen uw klanten altijd iets vinden om te kopen voor een speciaal iemand. De cadeaubonnen zelf hebben geen waarde totdat ze aan een klant worden verkocht. Cadeaubonnen in de winkel kunnen een zeer positieve cashflow opleveren, waarbij een groot aantal cadeaubonnen nooit wordt ingewisseld. Retouren van klanten kunnen ook worden verwerkt tot een cadeaubon, waardoor terugbetaling met contant geld niet nodig is en ervoor zorgt dat al het terugbetaalde geld in het bedrijf blijft.

Tuincafé/Restaurant

Nu Tuincentrum restaurants/tuincafé’s de afgelopen jaren een enorme vlucht hebben genomen, hebben we ervoor gezorgd dat we een geweldige module konden leveren om ervoor te zorgen dat u slechts één kassa-oplossing nodig heeft om uw hele bedrijf te runnen.

Met onze horeca functionaliteit kunt u uw eten en drinken verkopen via een counter-kassa (pay as you go) of via onze optie voor bediening aan tafel met de optie om additioneel bestelde gerechten toe te voegen en aan het eind te betalen. Wanneer een bestelling voor eten en drinken ingevoerd wordt kan een (speciale hittebestendige) printer in de keuken een print maken met de te bereiden gerechten, het tafelnummer en eventuele extra dieetnotities. Als u werkt met meerdere afdelingen (Koude keuken, Warme keuken, Dessert, Dranken) kan elke afdeling een print krijgen met alleen de onderdelen die die afdeling moet bereiden. Met geprinte bonnen voor de keuken en de bar mist u nooit meer een bestelling. Deze oplossing is zeer flexibel en voldoet aan de eisen van uw horecabedrijf.

Meer weten? Neem contact met ons op

Het lezen van deze informatie geeft u een indruk van RetailVista en wat het u aan voordeel op kan leveren. Middels een korte remote demo kunt u beter bepalen of
RetailVista de beste oplossing voor uw organisatie is.

Vertel ons wat u wilt verbeteren en wij laten u zien hoe u dat kunt bereiken door RetailVista te gebruiken.

RetailVista wordt door meer dan 400 retailers gebruikt om winkels en webshops eenvoudig en efficient te runnen.

Overzicht alle functionaliteit

RetailVista biedt vele mogelijkheden. Bekijk hier de andere functionaliteit.

Vraag het onze gebruikers

Wie beter dan onze gebruikers kunnen u vertellen wat RetailVista voor u kan betekenen.

Demo Video

Bekijk onze korte (7 minuten) demo video (Engelstalig). We leiden u door enkele basisfuncties.