Fernhill Garden Centre – Ierland

Het bekroonde Fernhill Garden Centre werd in 1978 opgericht in de prachtige stad Athlone in Midden-Ierland. Sinds de start  is Fernhill Garden Centres gestaag uitgegroeid tot een van Ierlands meest gerespecteerde en toonaangevende tuincentrum en tuinarchitect/hovenier.

We ontmoetten het team van Fernhill op de GLEE-beurs en hebben hen de vele voordelen van het overstappen van hun oude winkelautomatisering oplossing naar onze moderne RetailVista-oplossing laten zien.

Als modern bedrijf wil Fernhill Garden Centre de online en offline klantbeleving, marketing, gemiddelde uitgaven en herhalingsaankopen verbeteren en stroomlijnen. Even belangrijk is dat ze de bedrijfsefficiëntie willen verbeteren, zowel in de winkel als online.

Fernhill wilde de werkzaamheden beter laten verlopen en alle webshopprocessen stroomlijnen. Samen met onze online marketing partners Garden Connect (die de Fernhill Garden Centre webshop hebben gemaakt), hebben we de online shop volledig geïntegreerd met RetailVista. Door deze integratie heeft de webshop altijd de nieuwste artikelinformatie, prijzen, voorraad en aanbiedingen.

Wanneer klanten een bestelling plaatsen, ontvangen de medewerkers van Fernhill een e-mail om hen op de hoogte te stellen van een bestelling. De bestelling kan dan automatisch via de kassa worden verwerkt en verzonden of opzij worden gezet voor afhaling.

Door middel van bijeenkomsten en demonstraties zag Fernhill dat wij de beste oplossing in de markt hadden voor tuincentra zoals die van hen. Vanwege corona verliep de installatie anders dan normaal. De installatie werd volledig via remote uitgevoerd, wat enkele uitdagingen met zich meebracht. Gelukkig werden met de geweldige medewerkers van Fernhill en ons implementatie team alle uitdagingen gemakkelijk getackled. Door de lessen die wij hier geleerd hebben kunnen wij ook bij toekomstige installaties op afstand de implementatie net zo soepel laten verlopen alsof we persoonlijk ter plaatse zijn.

Fernhill Garden Centre gebruikt RetailVista om de winkel en online webshop te runnen. Ze werken met 3 kassa’s en zijn nu volledig getraind in artikelbeheer, inkoop en goederen ontvangst, excel artikelinvoer, verkooporders, rapportages en meer.

Eoin Reid , directeur van het bedrijf heeft dit te zeggen over RetailVista:

“Het was een uitdaging tijdens covid [om over te schakelen naar een gloednieuw automatiseringssysteem], maar we merkten dat het team van NedFox erg gedreven was in het op afstand, via zoom videogesprekken en telefoongesprekken, operationeel krijgen van alle oplossingen die we nodig hadden. Het vermogen om bestaande systemen te begrijpen en te integreren was een groot pluspunt. De flexibiliteit om problemen op te lossen, hoe uitdagend ook, gaf ons de bevestiging dat het systeem is afgestemd op onze branche en zakelijke wensen en eisen.

Ik zou RetailVista ten zeerste aanbevelen als een winkelautomatisering oplossing, als je ziet hoe veel informatie je uit het systeem kan halen. Hoe gemakkelijk voor ons om bestellingen te plaatsen, goederen te ontvangen en alles op de winkelvloer te doen met behulp van RetailVista Mobile en niet vast te zitten op kantoor”.