Gestroomlijnde order fulfilment in RetailVista

epos stockcontrol

Het snel en foutloos afhandelen van klantorders, zowel winkelorders als webshop orders, is een vak apart. Voor een retailer is het essentieel dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt. Tijd besparen en eventuele leverings- of voorraadfouten voorkomen betekent tevreden klanten en minder werk voor u en uw personeel.

Veel ondernemers hebben moeite met het kiezen van een oplossing die de orderverwerking en verzending van klantorders correct en snel regelt.

Onderstaande punten dragen allemaal bij aan een correcte afhandeling van uw webshop- en winkelorders:

  1. Orderpicken gaat eenvoudig en foutloos door middel van een mobiele scanner
  2. Voorraad en vrije voorraad worden in realtime bijgewerkt
  3. RetailVista bepaalt de snelste pickroute in uw winkel of magazijn
  4. Altijd inzicht in de status van orders, voortgang van het pickproces en leveringen

Punt 1: Orderpicken gaat eenvoudig en foutloos door middel van een mobiele scanner met RetailVista Mobile

RetailVista Mobile werkt op een mobiele scanner of op een smartphone (iOS/Android). Bestellingen kunnen op verschillende manieren worden gepickt:

  • Handmatig op basis van een uitgeprinte picklijst
  • RetailVista Mobile – per bestelling
  • RetailVista Mobile – meerdere bestellingen tegelijkertijd op een efficiënte verzamelroute in uw winkel en/of magazijn(en). RetailVista Mobile geeft aan in welke carrier (welke bestelling) de gescande artikelen geplaatst moeten worden. Elk gepickt artikel kan worden gescand om er zeker van te zijn dat het juiste artikel wordt afgeleverd.

De gepickte artikelen gaan naar de inpakafdeling die eventueel een eindcontrole uitvoert, de artikelen verpakt en gereed maakt voor verzending of afhalen. Voor pakketzendingen zijn er integraties met PostNL en Sendcloud, waarbij automatisch track & trace codes worden gegenereerd.

Dit is wat een van onze klanten zegt over zijn ervaring met RetailVista Mobile en het fulfilment proces: ‘’Ik zou RetailVista ten zeerste aanbevelen voor een oplossing voor winkelautomatisering. Met RetailVista Mobile is het voor ons gemakkelijk om bestellingen te plaatsen, artikelen te ontvangen en orders te picken. Met RetailVista Mobile zijn we efficiënt bezig op de werkvloer, waardoor we minder tijd op kantoor achter een pc doorbrengen.’’

Punt 2: Voorraad en vrije voorraad worden in realtime bijgewerkt

Het is belangrijk om uw voorraadpositie te weten. Zodat je geen “nee” hoeft te verkopen op de website en je weet welke artikelen bijbesteld moeten worden.

Bestellen is heel eenvoudig; met de mobiele scanner in de hand scan je een artikel en vult het te bestellen aantal in. Automatisch worden inkooporders aangemaakt. Na accorderen worden de inkooporders via EDI of mail (pfd order) verzonden. Bij het ontvangen van de goederen kan je de mobiele scanner gebruiken voor ontvangstregistratie en controle.

Informatie wordt direct verwerkt waardoor de voorraadpositie altijd actueel is.

Daarnaast zorgt een juiste vrije voorraadpositie er voor dat artikelen met een positieve voorraad op de webshop getoond worden. Hierdoor wordt voorkomen dat artikelen verkocht worden die niet op voorraad zijn, met alle rompslomp van dien.

Punt 3: RetailVista bepaalt de snelste pickroute in uw winkel of magazijn

Het is mogelijk om te werken met magazijn- en winkellocaties. Ook is het mogelijk om een pickroute te bepalen op basis van afdeling/artikelgroepen of leverancier. Dit hangt af van hoe uw winkel en/of magazijn is ingericht.

Al met al zorgt dit voor een snelle pickroute. Hierdoor bespaart u gegarandeerd veel tijd en geld.

Punt 4: Altijd inzicht in de status van orders, voortgang van het pickproces en leveringen

RetailVista bepaalt op basis van instelbare criteria wat de status van een order is. Deze criteria bepalen of een order gepickt mag worden, of een order zich in het pickproces bevindt, gepickt is en klaar is voor verzending, etc.

Je hebt altijd een compleet overzicht met statussen van elke bestelling. Niet meer zoeken, niet meer werken met een hoop lijsten die her en der verspreid liggen.

Een totaal en volledig inzicht in al je webshop bestellingen. In één systeem. Hoeveel tijd en frustratie kan je jezelf besparen door met RetailVista en RetailVista Mobile te werken.

Mocht uw interesse gewekt zijn en wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

RetailVista; Nauwkeurig en realtime voorraadbeheer

(1 dashboard voor al uw winkels)

cloud-stock

Logistiek & Magazijn

Met RetailVista kunnen we veel van onze slimme en gebruiksvriendelijke functies gebruiken om ervoor te zorgen dat het voorraadbeheer rond uw logistiek soepel en stressvrij is, met een volledige auditgeschiedenis van aangebrachte wijzigingen. Inkooporders kunnen worden aangemaakt door personeelslid A (of door Auto voorraad/Min Max niveaus), aangepast en bevestigd door een supervisor, ontvangen worden genomen door personeelslid B, en controles, wijzigingen of verschillen kunnen opnieuw worden afgerond door een senior of gekwalificeerd personeelslid. In elke fase houdt de auditgeschiedenis bij wie wat heeft gedaan. En de doelstelling van goed gevulde schappen is compleet.

Hoe RetailVista het u makkelijker maakt 

De detailhandel is erg concurrerend. Wij zorgen dat u uw concurrentie twee stappen voor bent.

Voorraadbeheer

Een kernconcept van winkelautomatisering is voorraadbeheer. U wilt niet te veel of te weinig van uw productlijnen vasthouden. Te veel voorraad houdt kapitaal op en ruimte die u wellicht beter kunt gebruiken, te weinig en u kunt mogelijk niet aan de behoeften van uw klanten voldoen. Met RetailVista kunnen we u helpen uw voorraad onder controle te houden, zodat u precies de juiste hoeveelheid in de schappen heeft. Met eenvoudige oplossingen voor volledige “Auto Stock” waarbij min, max niveaus onder andere zijn gebaseerd op eerdere ‘X’ weken/dagen verkopen. Met voorraadbeheer ziet u binnen een paar klikken op de knop de totale voorraad en waarderingen. Met RetailVista vermijdt u lege schappen en overvolle magazijnen.

Inkooporders

RetailVista heeft veel slimme manieren om u te helpen uw aankopen onder controle te houden. Met onze inkoopfunctionaliteit kan uw organisatie gebruik maken van het bestellen van uw artikelen via de backoffice. Orders kunnen op één of meerdere manieren worden gegenereerd; Handmatige bestellingen, Handheld Terminal-bestelling, Min + Max-bestelling en Automatische voorraad (waarbij min en max niveaus worden berekend op basis van onder andere eerdere verkopen van X dagen/weken). Alle bestellingen kunnen  worden gemaakt door het personeel en in de backoffice worden goedgekeurd door de eindverantwoordelijke voordat ze via EDI of e-mail pdf naar uw leverancier worden verzonden.


“Ik beveel RetailVista ten zeerste aan als winkelautomatisering oplossing!”


“Makkelijk te leren en mee te werken, experts helpen bij de implementatie”


“De software maakte indruk op me en het voelde goed”


“Nu het systeem er is, zijn we zo blij dat we voor RetailVista hebben gekozen”

Electronic Data Interchange (EDI)

Met Electronic Data Interchange (EDI) kunt u bestellingen rechtstreeks naar het automatiseringssysteem van uw leveranciers verzenden en pakbonnen komen automatisch in RetailVista. Dit zorgt voor een sneller en nauwkeuriger bestel- en ontvangstproces. Het kan ook worden gebruikt voor interfiliaal leveringen tussen uw vestigingen, waardoor goederen naadloos van en naar andere locaties die u bezit, kunnen worden vervoerd.

Magazijnlocaties

Met onze krachtige mobiele oplossing “RetailVista Mobile” wordt warehousing zoveel gemakkelijker te beheren. Of het nu gaat om het verplaatsen van artikelen of een hele magazlijn locatie, voorraad wijzigen, prijzen of kortingen aanpassen, verkooporders genereren en meer.

Vanuit RetailVista zijn er ook operationele interfaces met WICS, RealWMS en Körber.

Zie ook: Integraties via Application Programming Interface (API)

Slimstock integratie

Met Slimstock is het mogelijk om uw winkel of DC op een efficiënte manier aan te vullen. Slimstock gebruikt de voorraad- en transactie informatie uit RetailVista en berekent voor elk artikel de beste minimum- en maximumvoorraad. Binnen Retailvista kunnen inkooporders worden gegenereerd op basis van de voorraadniveaus en de toekomstige voorraad van elk product. Slimstock is de meer geavanceerde versie van de interne RetailVista ‘Minimum en Maximum Voorraadberekeningen’

Zie ook: Integraties via Application Programming Interface (API)

ABBYY document scanning

Voor de ontwikkeling en functionaliteit van inkoopfactuurcontrole hebben we gebruik gemaakt van de toonaangevende en innovatieve scantechnologie van Abbyy. Papieren documenten of pdf’s worden door Abbyy gescand en door de kunstmatige intelligentie gelezen. Gescande documenten zijn inkooporderbevestigingen, goederenontvangstnota’s en inkoopfacturen. Deze gedigitaliseerde documenten worden daarna RetailVista in geschoten om verder verwerkt te worden. Abbyy is de tegenhanger van EDI (Electronic Data Interchange), dus documenten van leveranciers die niet via EDI-berichten kunnen worden verwerkt, kunnen eenvoudig worden gedigitaliseerd. Uw hele inkoop en ontvangstcontrole traject kan met behulp van Abbyy efficiënter en controleerbaarder worden gemaakt.

FIFO

Met FIFO gaat u een partij administratie voeren op basis van de inkoopprijzen van elke partij. Hierdoor krijgt u ook een exacte voorraadwaarde bepaling. Standaard wordt de voorraadwaarde in RetailVista bepaald op basis van de laatst bekende inkoopprijs. Bij containermatige inkoop krijgt u andere inkoopprijzen en condities dan bij losse inkoop. FIFO is dan de manier om een exacte marge- en voorraadwaardebepaling te krijgen.

Inkoopfactuurcontrole

Bespaar tijd op uw inkoopfactuuradministratie door de RetailVista backoffice deze facturen voor u te laten verwerken. We hebben een besparing gerealiseerd van ongeveer £ 4.300 per £ 1 miljoen goederenverkopen. We kunnen facturen die naar u zijn verzonden via e-mail, EDI of op papier “lezen” (papieren facturen moeten worden ingescand). Deze facturen worden dan automatisch verwerkt en geboekt voor betaling in uw rekeningen.

Goederenontvangst

Goederenontvangst is de volgende stap na het plaatsen van een inkooporder. De ontvangst kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, wat betekent dat het flexibel genoeg is om zich aan te passen aan de inkoop- en ontvangst werkwijzen van uw bedrijf. Medewerkers kunnen de goederen die binnenkomen scannen met smartphones, of een pda met behulp van de innovatieve “RetailVista™ Mobile” app. U kunt ook een pakbon afvinken en de goederen in de backoffice ontvangen na eventuele wijzigingen vanwege teveel of te weinig geleverd. Mocht u verschillen hebben in wat u heeft besteld en ontvangen, dan kan RetailVista™ verschillenlijsten maken en u helpen het retourproces.

Zie ook: RetailVista Mobile

Retouren

Er komt veel administratie bij kijken bij het terugsturen van kapotte, te veel geleverde of zelfs verkeerd geleverde goederen aan de leverancier. Wij helpen u dit uit handen te nemen en kunnen het benodigde papierwerk voor u produceren. Als aanvulling op de inkoopfactuurcontrole kan dit proces ook volledig via RetailVista lopen, inclusief controle van de credit facturen.

Zie ook: RetailVista Mobile

Meer weten? Neem contact met ons op

Het lezen van deze informatie geeft u een indruk van RetailVista en wat het u aan voordeel op kan leveren. Middels een korte remote demo kunt u beter bepalen of
RetailVista de beste oplossing voor uw organisatie is.

Vertel ons wat u wilt verbeteren en wij laten u zien hoe u dat kunt bereiken door RetailVista te gebruiken.

RetailVista wordt door meer dan 400 retailers gebruikt om zorgeloos hun winkels en webshops te exploiteren.

Overzicht alle functionaliteit

RetailVista biedt vele mogelijkheden. Bekijk hier de andere functionaliteit.

Vraag het onze gebruikers

Wie beter dan onze gebruikers kunnen u vertellen wat RetailVista voor u kan betekenen.

Demo Video

Bekijk onze korte (7 minuten) demo video (Engelstalig). We leiden u door enkele basisfuncties.