Tuinland gestart met RetailVista op 4 vestigingen en 50+ kassa’s

4 Juli jongstleden is Tuinland in de vestigingen Assen, Groningen, Zwolle en Wilp met RetailVista gestart.

In 2015 is Tuinland een pakketselectie proces gestart naar een nieuw automatiseringssysteem waarin alle winkel- en logistieke processen van de 4 vestigingen overzichtelijk en gestructureerd bijgehouden kunnen worden, zonder allerlei foutgevoelige batchprocessen tussen de systemen van de afzonderlijke vestigingen.

De mogelijkheden van RetailVista en het specialisme van NedFox in de tuincentrumbranche gaven de doorslag in de keuze om met NedFox in zee te gaan.

Met de cloud-gebaseerde oplossing RetailVista heeft Tuinland de mogelijkheid gekregen om snel, efficient en real-time alle winkels in één systeem te beheren.

Relatie- en productbeheer worden hierdoor sterk vereenvoudigd, alle informatie is direct en real-time inzichtelijk en het bespaart veel tijd in het niet meer hoeven uitvoeren van dubbele en overbodige handelingen. Een verdere efficiencyslag maakt Tuinland door op de werkvloer met meer dan 18 PDA’s (handheld terminals) via het draadloos netwerk direct op RetailVista te werken.

Vanuit het oude systeem is een conversie gemaakt, zodat alle basisinformatie niet opnieuw ingevoerd hoefde te worden.

April en mei 2016 is een proef periode geweest waarin de medewerkers van Tuinland getraind zijn in de werking van RetailVista en waarin de medewerkers konden proefdraaien. Daarna is de definitieve omzetting gestart waarna Tuinland in juli overgestapt naar de oplossing van NedFox.

Naast dat RetailVista wordt gebruikt voor de winkels is er ook een volledige integratie gemaakt met de Tuinland webshop. Dit houdt onder andere in in dat van alle webshopartikelen de voorraadstanden van alle 4 de winkels bekend zijn en dat alle in RetailVista bekende promoties, inclusief mixmatches, ook in de webshop gebruikt worden. De webshoporders worden binnen RetailVista opgepakt en verder verwerkt.

Voor de restaurants in de tuincentra wordt de horeca functionaiteit van RetailVista gebruikt.

tuinland_wilp

retailvista bij tuinland groningen

retailvista bij tuinland assenretailvista bij tuinland zwolle

Comments are closed.

USAEnglish