RetailVista Klantenteller

Waarom een klantenteller?

Hoeveel personen bezoeken uw winkel gedurende de dag en hoeveel van deze personen zijn betalende klanten. Zou u dat niet willen weten? En vervolgens op basis van die informatie kijken of u meer bezoekers kunt omzetten naar betalende klanten?

Dit meten van de conversie (de verhouding tussen het aantal bezoekers en het aantal kopers in uw winkel) is wellicht de hoofdreden om met een klantenteller te gaan werken.

Maar er zijn nog andere redenen om klanten te tellen, zoals personeelsinzet en reclame impact meten. U kunt uw personeel beter plannen aan de hand van de bezoekersaantallen. En de kosten van reclamecampagnes kunt u houden tegen de bezoekersaantallen.

Met inzicht in het conversiepercentage kunt u kijken wat effecten zijn als u uw personeel erbij gaat betrekken en als u gaat variëren met assortimenten. Als u met uw medewerkers afspraken gaat maken over bijvoorbeeld wekelijkse conversiepercentages kunt u meten wat de veranderingen zijn in de conversie, kassatransacties en omzet. Maar ook minder meetbare zaken als klantcontact zal dan intensiever worden met meer terugkoppeling over uw assortiment.

Hoe werkt de RetailVista klantenteller

De RetailVista klantenteller is volledig geïntegreerd in RetailVista, en bestaat uit een controller en een infrarood klantenteller. De controller wordt direct aangesloten op Internet. Er is dus geen PC nodig waar bijvoorbeeld software op geïnstalleerd moet worden.

De klant tellingen worden direct doorgegeven aan RetailVista en op deze manier is real-time het aantal klanten te tellen. Van elke telling wordt de datum en tijd vastgelegd en zijn terug te zien in RetailVista. In de statistiek kunt u hierdoor terugzien wat de aantallen en conversiepercentages gedurende de dag zijn.

Bij tijdelijke uitval van Internet bewaart de controller tot maximaal 1.000 tellingen inclusief het tijdstip per telling en zal deze alsnog doorsturen als Internet weer hersteld is.

De infrarood teller kan een afstand van maximaal 12 meter overbruggen en is goed bestand tegen invallend zonlicht.

De tellingen kunnen optioneel worden geëxporteerd naar een BI (Business Intelligence) omgeving, zodat deze vergeleken kunnen worden met collega ondernemers.

Bent u door bovenstaande geïnteresseerd geraakt in de RetailVista Klantenteller, neemt u dan voor meer informatie contact met ons op.

Comments are closed.

USAEnglish